Afwezigheid, verlof, verzuim

Ziekte/ afwezigheid

Bij ziekte of andere redenen van afwezigheid dient u dit vóór 9.00 uur aan de administratie door te geven. Indien de leerling stage loopt dient op de betreffende dag zowel de school als het stagebedrijf op de hoogte gesteld te worden. Op de dag dat de leerling weer aanwezig is op school (of stage) ontvangen wij ook graag een “beter-meld-bericht”. Afspraken met tandarts, dokter enz. moeten zoveel mogelijk buiten de schooluren gemaakt worden.

Extra verlof

Soms willen ouders voor hun leerplichtige leerlingen graag één of meer extra verlofdagen, dus buiten de normale schoolvakanties. Hiervoor zijn mogelijkheden, maar die zijn wel aan strenge regels gebonden. Als school moeten wij ons aan de regels houden. Slechts bij hoge uitzondering en in bijzondere omstandigheden kan uw zoon of dochter vrijstelling krijgen. Voor meer informatie zie onze schoolgids.

 

Laatste nieuws

Flyer carnaval 2019

Vanuit de Veilige School:


Bezoek onderwijsinspectie

Verslag onderwijsinspectie

Wij beoordelen twee van de vier onderzochte standaarden als 'goed'. De school voldoet op de standaarden kwaliteitszorg en kwaliteitscultuur niet alleen met verve aan de basiskwaliteit, maar weet ook de eigen ambities op overtuigende wijze te realiseren. We zien dat de ambities van de school duidelijk zichtbaar zijn in het handelen van de leraren, die met veel enthousiasme aan het werk zijn. De overige standaarden beoordelen we als 'voldoende'.

Uit: verslag onderwijsinspectie 2019

Streetwise op De Zwaaikom

Nog even snel een whatsappje versturen, kijken wat je vrienden op Facebook posten en lekker met een muziekje op je oren naar huis fietsen. De verleidingen voor jongeren om afgeleid te raken tijdens het fietsen zijn tegenwoordig groot.

Lees verder

Carnaval en alcohol


Hitachi Construction Machinery Europe N.V verblijdt Praktijkschool de Zwaaikom met professionele apparatuur.

Op woensdag 1 november schonk Hitachi Construction Machinery Europe N.V een professionele kolomboor, een metaal-afkortzaag, meters staal en kokerprofielen aan Praktijkschool de Zwaaikom in Oosterhout.

Lees verder

Gezocht: ouders voor de (G)MR

Voor zowel de MR van De Zwaaikom, als voor de GMR van Delta Onderwijs, zijn wij op zoek naar ouders, die in hierin plaats willen nemen.

Lees verder

Opbrengst Serious request

De leerlingen van De Zwaaikom hebben geld ingezameld voor Serious Request. De opbrengst was € 2.178,84.

Lees verder

Nieuwsbrief april 2017

Lees hier de nieuwsbrief van april 2017.


Artikel in Weekblad Oosterhout

Afgelopen week stond er een mooi artikel in het Weekblad Oosterhout, over onze leerlingen en hoe belangrijk stages voor hen zijn. Lees het artikel hier