Kalender

Kalender

Vandaag  18 september 2020
Vandaag zijn er geen bijzondere activiteiten.
« December 2019 Terug naar huidige maand Februari 2020 »
Overzicht voor de maand januari 2020
01-01-2020 kerstvakantie  
02-01-2020 kerstvakantie  
03-01-2020 kerstvakantie  
04-01-2020 kerstvakantie  
05-01-2020 kerstvakantie  

Laatste nieuws

Vacature

Met ingang van 1 augustus 2020 is er op Praktijkschool De Zwaaikom een vacature voor een enthousiaste docent Zorg en Welzijn, met een duidelijke affectie voor en werkervaring binnen de consumptieve technieken. Klik hier voor meer informatie.


Open dag zaterdag 15 februari

Op zaterdag 15 februari 2020 is onze open dag! U bent van 9.30 tot 12.30 uur van harte welkom om een kijkje te nemen op onze school, onze leerlingen en leerkrachten aan het werk te zien en meer informatie te krijgen over hoe wij werken. Tot dan!


ANWB Streetwise Next Level

Op 19 februari 2020 bezoekt de ANWB onze school met een interactief en opvallend verkeersprogramma.

Het programma bestaat uit drie onderdelen, te weten:

 

Verkeersworkshop ‘IK & het verkeer!’

De eerstejaars krijgen een enerverende en leerzame verkeersworkshop van één lesuur. Deze wordt gegeven door een Streetwise instructeur. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een PowerPoint presentatie via het digibord. Onderwerpen van de Verkeersworkshop zijn boetes voor verkeersovertredingen, aantallen verkeersongelukken en het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets. Tijdens de Verkeersworkshop worden ook filmpjes getoond en is er ruimte om persoonlijke ervaringen als verkeersdeelnemer te vertellen. Tijdens de workshop zijn de eerstejaars actief bezig en zal de Streetwise instructeur diverse stellingen en vragen voorleggen.

 

ANWB Verkeersbus

De Verkeersbus, specifiek voor de tweedejaars, is een spannend verkeerstraject bestaande uit vijf verschillende workshops. De dode hoek wordt belicht en een uitdagende kennisquiz over de verkeersregels en voorrangssituaties maakt deel uit van de les. Bij een mobiliteitsgame (dobbelspel) vertegenwoordigen de leerlingen een voertuig en gaat men naar een festival toe waarbij inzicht ontstaat in verkeersgedrag. Tijdens de workshop ‘Kandatkandatniet’ worden filmpjes getoond en is er ruimte om middels stemkastjes te stemmen en met elkaar te discussiëren en te overleggen. Ook mag er worden gereden in een virtuele wereld op een scootersimulator. Daarbij wordt ervaren hoe het is om met én zonder licht aan het verkeer deel te nemen  

ANWB Virtual Reality!

De leerlingen van het derde jaar doen mee met de interactieve workshop ‘Virtual Reality!’. Met behulp van een laptop, VR-bril en controller wordt er in vijf verschillende scenario’s deelgenomen aan het verkeer. Verkeerssituaties worden ervaren vanuit het perspectief van een fietser, automobilist, scooterrijder, vrachtwagenchauffeur en buschauffeur. Door de situaties die ze onderweg tegenkomen, reflecteren de leerlingen op hun eigen gedrag in het verkeer. Hebben de keuzes die zij maken gevolgen voor medeweggebruikers?

Het gebruik van fietsverlichting, in groepen fietsen, roekeloos rijden en de dode hoek zijn ook onderwerpen die aan bod komen. Terwijl de route gereden wordt, komen er diverse kennis- en discussievragen voorbij over de situatie die zich op dat moment voordoet.

 


Bezoek onderwijsinspectie

Verslag onderwijsinspectie

Wij beoordelen twee van de vier onderzochte standaarden als 'goed'. De school voldoet op de standaarden kwaliteitszorg en kwaliteitscultuur niet alleen met verve aan de basiskwaliteit, maar weet ook de eigen ambities op overtuigende wijze te realiseren. We zien dat de ambities van de school duidelijk zichtbaar zijn in het handelen van de leraren, die met veel enthousiasme aan het werk zijn. De overige standaarden beoordelen we als 'voldoende'.

Uit: verslag onderwijsinspectie 2019