Nieuws

Hitachi Construction Machinery Europe N.V verblijdt Praktijkschool de Zwaaikom met professionele apparatuur.   13-11-2017

Hitachi Construction Machinery Europe N.V verblijdt Praktijkschool de Zwaaikom met professionele apparatuur.

Op woensdag 1 november schonk Hitachi Construction Machinery Europe N.V een professionele kolomboor, een metaal-afkortzaag, meters staal en kokerprofielen aan Praktijkschool de Zwaaikom in Oosterhout.

Dhr. Tonny Engels (Advisor Producvtion & Procurement Devision), Dhr. Toon van Dongen (stagebegeleider) en Dhr. Erik Broeders (werknemer bij Hitachi en oud-leerling van de Zwaaikom) overhandigden namens Hitachi de machines.

Dhr. Frans Martens (sales & operation) van de firma Martens Transport uit Oosterhout heeft voor het vervoer van het zware materiaal zorg gedragen..

Praktijkschool de Zwaaikom is enorm blij met de genereuze schenking en het kosteloze transport.

Dhr. Salo Timmermans directeur van de Zwaaikom heeft het materiaal in ontvangst nemen en de heren Embregts en De Wit, vakdocenten metaal, zullen met leerlingen assistentie verlenen.

De Zwaaikom in Oosterhout is een school voor praktijkonderwijs voor leerlingen van 13 tot 18 jaar. Voor deze leerlingen geldt dat zij aangewezen zijn op een praktijkgerichte opleiding. Praktijkonderwijs is bedoeld als eindonderwijs en moet daarom de leerlingen voorbereiden op hun toekomstig leven (wonen, werken en vrijetijdsbesteding). De stage is daarbij een heel belangrijk onderdeel in het leerproces.

Elk jaar doet het Praktijkonderwijs een beroep op werkgevers in de regio. In het kader van o.m. Maatschappelijk Betrokken Ondernemerschap en de participatiewet zijn er werkgevers die hun deuren openstellen voor stagiaires en schoolverlaters van de Zwaaikom.

Een van die bedrijven waarop al enige jaren een beroep gedaan wordt is HCME N.V.- Hitachi Construction Machinery Europe N.V uit Oosterhout.


Terug naar het nieuws overzicht

Nieuwjaarsfeest 2017

Bekijk hier een selectie van foto's van het Nieuwjaarsfeest. Klik op een foto om de diavoorstelling te starten.

Laatste nieuws

Flyer carnaval 2019

Vanuit de Veilige School:


Bezoek onderwijsinspectie

Verslag onderwijsinspectie

Wij beoordelen twee van de vier onderzochte standaarden als 'goed'. De school voldoet op de standaarden kwaliteitszorg en kwaliteitscultuur niet alleen met verve aan de basiskwaliteit, maar weet ook de eigen ambities op overtuigende wijze te realiseren. We zien dat de ambities van de school duidelijk zichtbaar zijn in het handelen van de leraren, die met veel enthousiasme aan het werk zijn. De overige standaarden beoordelen we als 'voldoende'.

Uit: verslag onderwijsinspectie 2019

Streetwise op De Zwaaikom

Nog even snel een whatsappje versturen, kijken wat je vrienden op Facebook posten en lekker met een muziekje op je oren naar huis fietsen. De verleidingen voor jongeren om afgeleid te raken tijdens het fietsen zijn tegenwoordig groot.

Lees verder

Carnaval en alcohol


Hitachi Construction Machinery Europe N.V verblijdt Praktijkschool de Zwaaikom met professionele apparatuur.

Op woensdag 1 november schonk Hitachi Construction Machinery Europe N.V een professionele kolomboor, een metaal-afkortzaag, meters staal en kokerprofielen aan Praktijkschool de Zwaaikom in Oosterhout.

Lees verder

Gezocht: ouders voor de (G)MR

Voor zowel de MR van De Zwaaikom, als voor de GMR van Delta Onderwijs, zijn wij op zoek naar ouders, die in hierin plaats willen nemen.

Lees verder

Opbrengst Serious request

De leerlingen van De Zwaaikom hebben geld ingezameld voor Serious Request. De opbrengst was € 2.178,84.

Lees verder

Nieuwsbrief april 2017

Lees hier de nieuwsbrief van april 2017.


Artikel in Weekblad Oosterhout

Afgelopen week stond er een mooi artikel in het Weekblad Oosterhout, over onze leerlingen en hoe belangrijk stages voor hen zijn. Lees het artikel hier